13 грудня 2019 р.

                             “Щоб запалити інших, треба самому горіти, а не тліти”



Казкова зустріч з учнями 1-А класу Княгининівського НВК та з чудовим педагогом,класним керівником ,Курасовою Оленою Ігорівною.
Познайомились з книжками,погрались в ігри,зробили святковий камін в бібліотеці,отримали масу позитивних емоцій,.

Діяльність бібліотек має величезне значення для життя суспільства. Бібліотека є фундаментом людської культури, хранителькою документальної пам’яті всіх людей.
Сьогодні працювати в бібліотеці важко, але цікаво. Бібліотекарі вільні у виборі змісту своєї діяльності. Зараз бібліотека повинна вижити і довести, що вона необхідна суспільству.
Культура праці включає професійне спілкування бібліотекаря з читачем.
 Бібліотекар повинен перш за все любити людей, допомагати читачам, враховуючи особливості їх інформаційних запитів. Принцип “Все для читача” – основний для бібліотекаря.
Народна мудрість каже, що людина може вічно дивитися на три речі: як сяють зорі, як горить полум’я і як тече вода. У кожному з цих явищ є щось магічне, привабливе, чарівне. З яким із них можна порівняти роботу бібліотекаря? Гадаю, що вона схожа на вогнище, яке горить уночі. Це полум’я і освітлює, розганяючи темряву, і зігріває того, хто потребує тепла. А хіба ми не розганяємо морок незнання та неуцтва полум’ям своїх сердець і розуму? Хіба не зігріваємо теплом дитячі душі в години, коли віра у власні сили полишає маленького читача?
Дитина завжди потребує до себе особливої уваги, тому що вона особистість, індивідуальність. Вона чекає від тебе допомоги, підтримки, бачить у тобі людину розумну, яка має знати дуже і дуже багато – знати все. Терпляче вислуховуєш кожного, допомагаєш, даєш пораду. Ти розумієш, що одним невірним словом, жестом, простою неувагою можеш назавжди відвернути дитину від бібліотеки, а разом з тим і від читання.
Я помітила, що ті діти, які багато читають, не лише мають щедрі знання та всебічну обізнаність. Вони ще стають набагато добрішими.
 Хтось із класиків казав: “Щоб захопити інших, треба самому бути захопленим”. Свої враження хочеться завершити словами, перефразувавши класика: “Щоб запалити інших, треба самому горіти, а не тліти”, та побажати своїм колегам – не жалійте тепла свого серця, світла свого розуму в роботі з дітьми, і вони зроблять наш світ прекраснішим, світлішим і добрішим.














Немає коментарів:

Дописати коментар