26 листопада 2018 р.

Літературний ранок "Мови чисте джерело"

                                                   
 

"Мова моя українська,
Батьківська, материнська,
Я знаю тебе не вивчену –
Просту, домашню, звичну,
Не з – за морів покликану
Не з словників насмикану"                                              

                                                           
«Мови чисте джерело» – під такою назвою у бібліотеці села Княгининок відбувся літературний  ранок, присвячений Дню української  писемності та мови.
      На літературному ранку звучали вірші, прислів’я, загадки, ігри. Граючись, учасники заходу здійснили подорож її казковими, загадковими стежинками. Позмагались в мовних іграх: «Знайди приховані слова»,  «Загубилась буква», «Де сховались слово?», «Що тут не так?».                                                 
 Активними були читачі:  Яремчук Софія, Лукашик Софія, Солоха Іван, Цика Андрій, Голубик Дарина, Пантелеменюк Іван.   

"Ковток джерельної води,–        
 Його завжди будь гідний,           
І щиру вірність доведи             
Великій мові рідній"                                         


6 листопада 2018 р.

Літературна гра «Кидай мишку - бери книжку»


Читання – цілком можливо, що воно здається вам вкрай незручним заняттям порівняно з компютерними  іграми чи переглядами фільмів. Але, повірте, що всі ці знання взяті з книг. Тож і ви сміливо до них звертайтесь.
        Крім того взяти  почитати книгу можна у бібліотеці. Сьогодні у бібліотеці велике різноманіття книжок для всіх: і для дорослих, і для дітей.
         Деякі книги містять цікаві ігри, за якими можна весело провести час. Юні користувачі сільської бібліотеки взяли участь в літературній грі «Кидай мишку – бери кннижку». На закінчення заходу учасники переглянули книжку  виставку «Читаємо. Спілкуємося. Відпочиваємо», яку організувала бібліотекар Катерина Рощук.





Виставка дарів природи «Ходить осінь по землі»


«Ліс золотавий птахів проводжа
Вітер холодний виє, гуде,
Зносить з дерев листя руде.
Ще недавно в небі синім
Пролітали журавлі,
А сьогодні в безгомінні
Ходить осінь по землі»

     Такими словами розпочали ведучі Дарина Голубик та Богдана Білотіна свято дарів природи «Ходить осінь по землі», яке відбулося в бібліотеці с. Княгининок. Приміщення прикрашене жовтим листям, жолудями, каштанами, шишками, соняшниками, букетами  квітів.



     



На столі на старовинній скатертині виставлені плоди осені із садів, полів і грядок: яблука і груші, виноград, горіхи, перець, помідори, огірки, капуста, червоні бурячки, морква, картопля, квасоля, горох, гречка, колосся пшениці, гарбузи.

    А ще осінь принесла на свято повний козубок загадок, які із задоволенням розгадували діти. На завершення свята всі присутні пригощались цукерками і бубликами з гарбузяної вази.