31 жовтня 2019 р.


Працівники Центру культури ,дозвілля та спорту нашої громади підтримують українського кінематографа!
Чудовий фільм,двоякі враження та відгуки-але своє,рідне,не може не радувати!.....


1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.

Історична драма «Захар Беркут» – це екранізація однойменного твору Івана Франка, який побачив світ у 1883 році. Повторно екранізувати сюжет взявся режисер Ахтем Сейтаблаєв. Стрічка стала одним із переможців 9 пітчингу Держкіно та отримала 30 млн. грн. із необхідних 75 млн. грн. із державного бюджету. Виробництво стрічки проходить у тісній співпраці із колегами з США. Співрежисером стрічки став Джон Вінн, а над сценарієм працювали Ярослав Войцишек та Річ Ронат. Основні зйомки проводились у Карпатах, зокрема на озері Синевир та Манявському водоспаді.

А МИ ЗАПРОШУЄМО У НАШУ БІБЛІОТЕКУ ЗА КНИЖКОЮ «ЗАХАР БЕРКУТ».

«Доки будете жити в громадськім порядку, дружно держатися купи, незломно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас».
"Захар Беркут"



ДЯКУЄМО ЦЕНТРУ КУЛЬТУРИ,ДОЗВІЛЛЯ ТА СПОРТУ ЗА МОЖЛИВІСТЬ РОЗВИВАТИСЬ ТА САМОВДОСКОНАЛЮВАТИСЬ!!!

Щорічно любителі літератури приїжджають у Львів  і долучаються до прекрасного.   Прекрасною  подією цього року був книжковий форум. Протягом декількох днів учасники заходу розглядали книги, робили вигідні покупки, обмінювались досвідом і спілкувались між собою.
 Вперше літературний форум був проведений в 1994 році. У 2006 році йому присвоїли звання міжнародного. Головним напрямком форуму є презентація книг, літературні читання та акції. За традицією на форум приїжджають відомі особистості та почесні гості,письменники,з якими і ми,працівники Центру культури,дозвілля та спорту Княгининівської ОТГ ,мали можливість зустрітись.

   Форум надихнув на придбання нової,цікавої,сучасної художньої та пізнавальної літератури для наших сільських бібліотек. З’явився великий асортимент книг як для дорослих,так і для підлітків та дітей молодшого шкільного віку.
   Закуплені  видання вже зайняли свої почесні місця на поличках бібліотеки в очікуванні аматорів і гурманів такої цікавої і пізнавальної справи - читання.
За цінне поповнення книжкового асортимету Княгининівської сільської бібіліотеки висловлюємо щиру вдячність Центру культури,дозвілля та спорту на чолі з Вікторією Мельничук,яка з розумінням відноситься до потреб нашої книгозбірні .
ЩИРО ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ НАШУ БІБЛІОТЕКУ!!!


24 жовтня 2019 р.


А ви вже подарували книгу?


Подарувати чи придбати книгу – це лише частина справи. Адже книжку ще треба прочитати. Традиція глибокого читання – те, що сьогодні конче необхідно відновлювати!!!
Маленький Ігорчик з мамою завітав сьогодні до нашої книгозбірні та подарував книги,а додом пішли з цікавинками нашої бібліотеки!
Приходьте й ВИ!))))






Літо позаду, але попереду не менше прекрасна пора – осінь, яка надихає на прогулянки,   творчість, читання.
 Осіннє читання – окрема тема. Восени хочеться чогось … ліричного, тонкого, утішного чи сумного, з легким відтінком меланхолії. Для тих, хто отримує насолоду від читання під шум опалого листя-у нас є спеціальна добірка книг .
 В них є якась особлива атмосфера, яка не сприймається ні в літній сонячний день, ні в зимову холоднечу. Потрібен дощ, опале листя, гарячий чай та ранній похмурий вечір, що переходить в чорну ніч без зірок….
Завітайте до нас,ми впевнені, що кожний читач обере щось для себе, щоб повніше насолодитися осіннім читанням…

21 жовтня 2019 р.


Захоплююче знайомство з мистецтвом миловаріння у нашій книгозбірні 21.10.1019р.
 Під час майстер класу гості навчилися створювати ароматне мило власними руками. Ексклюзивності виробові додала цікава форма та оригінальний декор та аромати. Можна самостійно було обрати улюблені аромати й кольори .
Потім гості   змішали необхідні інгредієнти — розтоплену мильну основу, масла й корисні добавки — у правильних пропорціях.   Залили отриману масу у форму .Готове мило "новоспечені майстри" забрали з собою.
Усі необхідні матеріали та інструменти були надані в майстринею-Мар‘яною Захарчук.
Виріб може слугувати як прекрасним сувеніром, так і чудовим засобом для банних процедур. По закінченні майстер-класу,учасники активно записались до бібліотеки та пішли додом з цікавою книжечкою та пахучим милом!
 














16 жовтня 2019 р.


Хто сказав, що миловаріння - це заняття виключно для дорослих? Дітям  дуже подобається брати участь в мильному чаруванні!
Власноруч створений шматочок мила буде запорукою того, що дитина митиме руки за будь-якої нагоди, добровільно та із задоволенням! Більше ніяких вмовлянь не потрібно! А те,що майстер-клас відбудеться у бібліотеці-надихне ще й на читання))))
Отож -захоплююче знайомство з мистецтвом миловаріння у нашій БІБЛІОТЕЦІ. Під час майстер класу гість навчиться створювати ароматне мило власними руками та забере його з собою!
21.10.2019р. о 14.30год. чекаємо усіх бажаючих!
Попередній запис –ОБОВ`ЯЗКОВИЙ-      066-889-11-09

13 жовтня 2019 р.


"Подаруй книгу   бібліотеці"



Не викинь книгу на смітник –
Її віддай в бібліотеку,
Бо книга – скарб, у ній для тебе
Думок і висловів квітник!
У ній поета віршів море,
Кохання, радість, смуток, біль…
А ще – невидані простори
Письменник відкриває в ній.
Тож дурно книгу не змарнуй –
Бібліотеці подаруй!



Вже доброю традицією в в багатьох бібліотеках стало проведення благодійної акції "Подаруй книгу бібліотеці". За час існування «Хати Читальні» в с.Сирники,вдалось зібрати понад 200 книг. Дякуємо всім, хто вже підтримав «Хату Читальню»-тепер долучайтеся до акції,та підтримайте нашу сільську бібліотеку!
 Запрошуємо всіх небайдужих долучитися до нашої благодійної акції, яка дозволяє   збагачувати фонд бібліотеки!
Нам важлива ваша підтримка, шановні користувачі! Ми завжди раді кожному вашому візиту і твердо переконані: у навчанні, роботі, дозвіллі, саморозвитку та вдосконаленні ви варті найкращого.

Увага! Перш, ніж принести книгу, дітям необхідно спитати дозволу у батьків!!!

4 жовтня 2019 р.



Бібліотека с.Княгининок щиро запрошує усіх бажаючих на виставку картин Олени Белан.
У перші дні осені, наша затишна книгозбірня  наповнилась не лише світлом осіннього сонця, а й ніжністю та легкістю витончених квітів.
Бо саме в ці дні відбулось відкриття першої   виставки   картин  талановитої  жительки с.Княгининок- Олени Белан.

Наша громада дуже багата талантами,які ще не всім відомі.
Люблю відкривати для себе і для людей талановитих та креативних.
 Такою творчою особистістю є і Олена,яка нещодавно захопилась малюванням- малює два роки.А дивлячись на її картини,можна подумати,що малює все життя.
Олена  наповнила квітами, красою та весняним настроєм нашу ошатну бібліотеку. Дуже приємно, що роботи викликають позитивні емоції у відвідувачів- вони яскраві та світлі, як і їх авторка.
 Тож завітайте в нашу бібліотеку-щоб взяти для себе гарну книжку,та познайомитись з чудовими картинами Олени Белан!



1 жовтня 2019 р.


1.10.2019р.  вихованці дошкільного підрозділу Княгининівського НВК  ,а саме група "Листочки",на чолі з своїми вихователями,завітали до нашої книгозбірні.



 Такі зустрічі носять ознайомчий характер з бібліотекою.

Мета екскурсії полягає у розвитку інтересу до читання, бажання слухати, виховувати охайність до книги і надати перші поради, як користуватися бібліотекою у майбутньому, а найголовніше – викликати бажання стати активними читачами.
Дружнім потягом почали свій рух від входу в Центр культури,дозвілля і спорту до дверей бібліотеки.Потяг очолила завідувач бібліотеки.


 Ознайомились з дитячим фондом.  Бібліотекар провела для малечі екскурсію поличками бібліотечних надбань “З книгою дружити – в світі любо жити”.   Розповідала малечі про книги - великі і малі, проводили уроки правильного відношення до книги. Діти жваво цікавилися книгами та журналами, слухали розповіді бібліотекаря, відповідали на запитання.
 






Діти розповідали вірші,скоромовки,відгадували загадки.
Отримали на прощання солодкі подарунки ,та пообіцяли прийти до книгозбірні з своїми батьками.

 Саме такі заходи допомагають дітям полюбити книгу та читання.




Щиро дякуємо за відвідини та чекаємо з нетерпінням до себе  в гості.