23 квітня 2020 р.

Всесвітній день книги та авторського права відзначають щорічно, починаючи з 1996 року. Зважаючи на те, що «в історичному розумінні книга є найбільш потужним фактором поширення знання і найбільш надійним засобом його збереження», День книги покликаний наголосити на фундаментальній важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві. Одна з головних його цілей – промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.
Вважається, що День книги відзначався ще в першій половині XX століття. Ідея його створення належить письменникові й редакторові з Валенсії Вісенту Клавелю Андресу. У 1926 році іспанський король Альфонс XIII розглянув його пропозицію і підписав королівський указ, згідно з яким 7 жовтня (вважалося, що в цей день народився Сервантес) запроваджується День іспанської книги. У 1930 році День книги в Іспанії перенесли на 23 квітня, коли, ймовірно, помер письменник. 

Відсвяткуйте цей день, придбавши книжку і підтримавши українського видавця або замінивши, наприклад, перегляд телевізора на читання.

14 квітня 2020 р.

14 квітня 2020 р. наша бібліотека прийняла участь в онлайн-нараді за темою: «Робота бібліотек області в умовах карантину», яка відбулась  об 11.30 год. за участі працівників Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки в онлайн режимі.
  Приємним та корисним було спілкування з колегами,багато чого цікавого для себе почерпнули з діалогу.Чекаємо нових онлайн-зустрічей!