29 листопада 2019 р.

Книги просять вас...

 Привіт! Чи знаєш ти, що книги збирають пил з повітря, а з часом навіть починають "виробляти" шкідливі речовини? Аби цього не сталося, тримай їх на книжковій полиці за склом. Якщо вона без скла, частіше протирай томики вологою ганчіркою.
Книги мають стояти вертикально, але не дуже щільно, щоб не втрачали форми. Не став біля них вазони, бо після поливання волога може потрапити на книжки.
Розставляй книжки на полицях у певному порядку. Наприклад, спочатку - художня література, далі - енциклопедії, за ними підручники...
І, звичайно, ніколи не забувай головне правило домашнього порядку: його треба постійно підтримувати!
Книги просять вас:
1. Носiть нас у сумцi або загорненими у папцi!
2. Беріть нас тiльки чистими руками, не читайте пiд час їжi!
З. Не виривайте сторiнок, не вирiзуйте малюнкiв, не пишiть i не малюйте в книгах!
4. Обережно перегортайге сторiнки, не загинайте їх!
Якщо закiнчили читати i боїтеся загубити мiсце, де ви зупинилися, то скористайтеся закладкою!
5. Не кладiть у нас олiвцi, ручки, вiд цього ми швидко рвемося!
б. Вiдведiть нам вдома окреме мiсце i не тримайте дуже довго, бо нас чекають вашi друзi!

Нагодуй птахів

До нашої книгозбірні, у рамках екологічної акції "Нагодуй птахів", завітали учні 2-А класу Княгининівського НВК, разом з своїм учителем - Кальмук Ларисою Вікторівною.
     Відразу хочеться відмітити дисципліну та позитив цих дітей: врівноважені, активні, слухняні, грайливі, кмітливі - за це щира дяка вчителю!!!
        Прийшли учні з годівничками, виготовленими власноруч, з кормом для птахів. Послухали історію про те, що можна їсти птахам, а що не варто їм давати.
       Відгадували загадки та активно читали улюблені казки. Фотографувались на згадку. Отримали ПОСВІДЧЕННЯ ЧИТАЧА КНЯГИНИНІВСЬКОЇ БІБЛІОТЕКИ, залишили заряд енергії та позитиву на цілий день.



25 листопада 2019 р.

З 25 листопада  по 10 грудня в приміщенні Княгининівської бібліотеки  буде діяти інформаційна виставка «Письменники – ювіляри 2019 року» для всіх груп читачів. 












22 листопада 2019 р.

Такої страшної трагедії, яку пережив у 30-х наш народ, не знав, мабуть, жоден народ в історії людства. Голодомор 1932-1933 років став національною катастрофою. Страхітливий злочин ніколи і нічим не стерти з пам’яті.
В Княгининівській бібліотеці розгорнуто виставку "Свіча пам`яті",яку уже оглянуло широке коло читачів.

21 листопада 2019 р.



Пташки – наші маленькі друзі, посланці небес і символи миру. Ми повинні піклуватися про них, допомагати тоді, коли вони самі не в змозі про себе подбати. З 20 листопада 2019 року у  Центрі культури,дозвілля та спорту, з метою виховання любові та бережливого ставлення до природи й пташок, стартувала акція «Нагодуй птахів». Просимо активно долучитися усіх бажаючих та разом із своїми дітьми виготовити годівнички із підручних матеріалів.  Розвісити їх на території нашого закладу,навчальних закладів або біля домівки та  пригощати пернатих друзів крихтами і зернятами. Пташки дякуватимуть за добру справу веселим співом!!!




      А сьогодні в гості до нас завітали учні 1-В класу з класним керівником Курило Оксаною Володимирівною.З собою діти принесли годівнички та корм для пташечок.


  








 Працівники Центру культури,дозвілля та спорту провели цікавий екологічний тренінг для учнів.Ірина Сардак розповіла,чим можна годувати птахів,а що їсти їм не можна, в цікавій ігровій формі ,з малюнками та наклейками .....

Оксана Глушко познайомила дітей з бібліотечним фондом,погортали книги про птахів,вручила кожному учневі ПОСВІДЧЕННЯ ЧИТАТАЧА.-та всі разом повісили годівничку на території закладу.






20 листопада 2019 р.

Узимку птахи бояться не холоду, а голоду. Особливо згубними для них є морози. Для підтримання відповідної температури тіла птахи витрачають багато енергії, яку одержують з їжі.
Княгининівська бібліотека та музей с.Княгининок проводять акцію "НАГОДУЙ ПТАХІВ".
Запрошуємо усіх небайдужих долучитись до хорошої справи.

19 листопада 2019 р.


Учні 4-Б класу Княгининівського НВК «проінспектували» сільську бібліотеку….


Гарний,сонячний день вибрала класний керівник 4-Б класу Вітковська Наталія Ігорівна,щоб привести своїх учнів на екскурсію до сільської бібліотеки.

Діти з великою цікавістю знайомились з таємницями книжкового фонду,записувались до бібліотеки,грали в шашки та розвиваючі ігри,в кінці екскурсії усі отримали ПОСВІДЧЕННЯ ЧИТАЧА КНЯГИНИНІВСЬКОЇ БІБЛІОТЕКИ.



    











   А ще,саме     цими днями, до Дня пам’яті жертв голодоморів, у Княгининівській сільській бібліотеці  було підготовлено   книжкову  викладку «Свіча скорботи».  Проведено меморіальну хвилинку для учнів 4-Б класу    «Сповідаю жалобу сумну».



 Завідувач бібліотеки закликала дітей долучитись до загальнонаціональної акції 23 листопада о 16.00-«Запали свічку пам’яті».
Подивились фільм «ГОЛОДНИЙ ДУХ»,поділились враженнями , своїми думками та знаннями щодо голодомору. Адже, головне у діяльності бібліотеки ,по відзначенню чергової річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду сучасним дітям про цю трагедію.
Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

12 листопада 2019 р.



Сучасні бібліотеки - це простір для життя. Можна прийти, сісти, розмовляти, читати книжки. В бібліотеках можуть відбуватися навіть такі розваги,як гра в шашки та розвиваючі ігри.



7 листопада 2019 р.

в рамках акції "Подаруй бібліотеці книжку"

Книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дає нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчає жити, любити і працювати. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона — постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Сьогодні в нашу книгозбірню завітала Христинка Шишщиц ,яка подарувала свою книжечку.

Дарування книг бібліотеці — це давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду. Книги, подаровані читачами, мають особливе значення.

6 листопада 2019 р.




06.11.2019р. до нашої книгозбірні завітали учні 3-А класу Княгининівського НВК з класним керівником Семенюк Л.П.
В першу чергу-знайомство з гостями.Погралися трішки в гру на розвиток моторики пальчиків,відгадували загадки і перейшли до знайомства з бібліотечним фондом.
Кожен учень мав змогу самостійно підібрати собі книжку на свій смак,вибрати абзац та з інтонацією його прочитати.За оплесками обрали переможців.
Мета таких зустрічей-розширити знання учнів про бібліотеку, популяризувати читання літератури, розвивати комунікативну компетентність, сформувати щоденну потребу у читанні книг, пропагувати книгу як джерело знань, сприяти духовному збагаченню особистості, підвищення культурного рівня дітей, розвивати інформаційну грамотність,показати,що БІБЛІОТЕКА-це не лише місце,де можна брати та читати книжки,а й ігровий центр,площадка для спілкування та нових знайомств.
В кінці зустрічі,діти отримали «Посвідчення читача Княгининівської бібліотеки» та подякували завідувачці бібліотеки,подарувавши  розкішні квіти.
Чекаємо з нетерпінням усіх бажаючих до нашої книгозбірні.