5 грудня 2019 р.

«Книга-друг, лікує від 100 недуг» - та коли й ти для книги друг - подаруй книзі нове життя - полікуй її

Сучасні бібліотеки - це простір для життя. Можна прийти, сісти, розмовляти, читати книжки. Сьогодні необхідно вже говорити про зміну самої назви «бібліотека». Адже бібліотека не просто зібрання книг, а центр саморозвитку, цікавих зустрічей, корисного проведення часу, це вже культурний простір, потреба в якому виникає у будь-якому місті  чи селі, незалежно від його історії чи планування. Можливо, саме завдяки такому переосмисленню, ми можемо спостерігати тенденції у реформуванні бібліотек, адже вони є чи не найліпшою кандидатурою, аби стати для людей «третім місцем». Ідея перетворення бібліотеки у «третє місце», відокремлене від роботи та дому, все більше набирає обертів.  Бібліотеки мають стати координаційним місцем зустрічі громади та молоді зокрема.
Сучасна бібліотека – це не тільки читання. Це місце, де можна пограти в цікаві ігри, поспілкуватись один з одним.

Сьогодні, у нашу книгозбірню завітали учні 4-А класу з своєю вчителькою Приступою Марією Ярославівною. Знайомство відбувалось у цікавій формі: грали в настільні ігри, записувались до бібліотеки та вибирали собі книжечки. І цікавим, захоплюючим  моментом стало те, коли діти перевтілились у лікарів та приступили "лікувати книги". Діти розуміють, щоб  книга довше радувала читача, її потрібно лікувати, і не важливо чи то шкільний підручник, котрим користуємось безкоштовно, чи  книга, яку подарували батьки. Одні активно шукали на поличках книжечки, що "захворіли", інші уже тримали папір та клей – процес був корисним та захоплюючим. Без сумніву, набагато приємніше брати до рук новеньку книгу у яскравій обкладинці, але з часом, після багаторазового користування книга втрачає свою привабливість. І це – через зношену зовнішність, хоча її зміст не змінився, це та ж сама цікава, захоплююча, декілька разів перечитана книга.
       



  


  














З метою продовження життя улюблених книг  – запрошуємо усіх бажаючих долучитись до нашої нової АКЦІЇ –  ПОДАРУЙ КНИЗІ НОВЕ ЖИТТЯ!!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар